vrijdag 20 februari 2009

Drie jaar voor dealende pooier

De strafrechter van Tongeren veroordeelde Genkenaar M.K. (47) tot drie jaar cel en een boete van 5.500 euro wegens verkrachting, exploitatie van prostitutie en drugsdelicten.

M.K. bond verslaafde jonge vrouwen aan zich door ze van drugs te voorzien. In ruil daarvoor kon hij aan zijn eigen seksuele driften voldoen maar hij liet de vrouwen zich ook prostitueren. De inkomsten werden verbrast aan vooral drugs. De vrouwen kwamen wel vrijwillig naar hem toe. De Genkenaar werd ook schuldig geacht aan de verkrachting van een 22-jarige. Hij lokte haar naar zijn appartement en deed de deur op slot waarna hij haar verkrachtte.

Twee vrouwen stelden zich burgerlijke partij. Aan hen moet M.K. in totaal 4.000 euro schadevergoeding en 800 euro advocatenkosten betalen. Hij moet bovendien ook opdraaien voor 2.918 euro aan strafkosten.
Voor de verkrachting en de exploitatie van prostitutie werd M.K. veroordeeld tot twee jaar cel en werd hij voor tien jaar uit zijn rechten ontzet. De drugsfeiten leverden hem een jaar cel en 5.500 euro boete op.

Geen opmerkingen: