vrijdag 20 februari 2009

Bom geld verdiend met drugplantage

Marcel V.H. (49) en Robert V.D. (44) hadden een handeltje opgezet in Gierle. Laatstgenoemde had er een brocanteriewinkel geopend en had V.H. aangenomen als uitbater. De brocante marcheerde niet zo goed in Gierle, maar geen nood: in het huis teelde de cannabis welig. Er groeiden en bloeiden liefst 1.296 planten.

"Dat bracht hen 519.000 euro op, zó lucratief is die handel", zei substitute Karin Dalen, die dat bedrag verbeurd wilde verklaard zien en die voor beide heren twaalf maanden cel vorderde.
Marcel V.H. die eerder al eens voor de rechtbank in Tongeren een jaar cel had opgelopen voor het runnen van een drugsplantage, gaf zijn betrokkenheid toe. "Ik handelde uit geldnood", verklaarde hij.
"Ik weet helemaal van niks", zei Robert V.D.
"Mijn cliënt huurde het pand gewoon en toen de zaak niet draaide, verhuisde hij met zijn antiek naar Dessel. Hij zocht en vond een onderverhuurder en was verder niet bij de zaak betrokken", vulde meester Bart Vosters aan.


Vreemd genoeg wijzigde de andere beklaagde, Marcel V.H. op de zitting zijn eerdere verklaring als zou Robert V.D. mee in de slag zitten. "Hij was er niet van op de hoogte", aldus V.H. Benieuwd of de rechter dat geloofd. Vonnis op 20 maart.

Geen opmerkingen: