donderdag 26 februari 2009

Hervallen geweldenaars overvallen fietsers

DavidV.B. (22) en MounirA. (24) uit Mol verschenen voor de strafrechtbank in Turnhout omdat ze verdacht worden van enkele brutale diefstallen. Op 3december overvielen ze enkele fietsers en namen hun geld af.
De twee Mollenaren zijn geen onbekenden voor het gerecht. In september werden ze veroordeeld tot respectievelijk 24 en 30maanden omdat ze in juli met enkele kompanen twee homo's hadden afgeranseld in Mol. Ze hadden hun slachtoffers gelokt via een chatprogramma op TMF.

DavidV.B. zei dat hij spijt had van wat er gebeurd is, maar openbare aanklager Peter VanderFlaas was niet mals. 'Ik vraag me af waar dit gaat eindigen. Drie maanden nadat ze zijn veroordeeld voor diefstal met geweld gaan ze op pad om drie mensen op de meest brutale manier te beroven. Ik vrees dat ze tot alles in staat zijn als ze zich niet gaan onthouden van drank en pillen. Een effectieve celstraf van vier jaar lijkt me hier op zijn plaats.'
Een van de slachtoffers stelt zich burgerlijke partij. Zijn advocate beschreef hoe hij van zijn bromfiets werd gesleurd en met de helm op zijn gezicht werd geslagen. Het duo nam zijn portefeuille met 400euro mee. De man werkt in een beschutte werkplaats en was op weg daar naartoe.

De advocaat van DavidV.B. zei dat zijn cliënt na een moeilijke jeugd in een verkeerd milieu terecht is gekomen. 'Hij beseft dat hij in de fout is gegaan en wil dat niet meer. Een celstraf is geen oplossing, maar begeleiding of een werkstraf zou beter helpen.'

Vonnis op 4 maart.

Geen opmerkingen: