dinsdag 6 januari 2009

Moordverdachte legt zich neer bij aanhouding

Carlos Van Deun, verdacht van de moord op zijn vrouw, blijft in de gevangenis. Dat besliste het hof van beroep in Antwerpen. De man werd vorige maand per ongeluk vrijgelaten.
Met meer dan 120 steken met een schroevendraaier bracht Carlos Van Deun (45) uit Schilde op 15 november 2007 zijn vrouw Nancy Hendrickx (39) om, op de camping Bergheide in Lichtaart. De raadkamer in Turnhout stelde hem op 16 december op vrije voeten. Het parket ging in beroep, maar door een communicatiefout mocht Van Deun de gevangenis verlaten.

Pas na een telefoontje van onze krant kwam het parket erachter dat het had geblunderd. Het parket had een kansschrift aan de gevangenis overgemaakt dat er geen beroep zou volgen en Van Deun mocht worden vrijgelaten. Een dag later werd alsnog beroep aangetekend. Nog dezelfde dag werd de per ongeluk vrijgelaten moordenaar opgepakt bij een vriendin in Schilde.

Meester Bart Vosters vroeg dinsdag voor de Kamer van Inbeschuldigingstelling in Antwerpen de vrijlating, maar die ging op dat verzoek niet in. 'Het parket-generaal kwam met rechtspraak op de proppen waaruit blijkt dat er geen probleem is, omdat het beroep tegen de vrijlating binnen de 24 uur was aangetekend', zegt Vosters. 'We gaan wellicht niet in cassatieberoep. Het zou alleen maar voor vertraging zorgen.'

De advocaat spreekt van een ontoelaatbare fout. 'De rechtszekerheid is geschonden. In een eerste kansschrift stond zwart op wit geschreven dat mijn cliënt mocht worden vrijgelaten', zegt Vosters. 'Het voordeel is dat door de heisa er opnieuw schot in de zaak komt. Mijn cliënt wil snel weten wat hem te wachten staat.'

Geen opmerkingen: