zaterdag 10 januari 2009

man spuit zwangerschapshormoon in bij vriendin om af te vallen

Een jongeman uit Kasterlee riskeert twaalf maanden celstraf, omdat hij onder meer zijn minderjarig liefje had ingespoten met een zwangerschapshormoon. De verdediging vindt het vreemd dat de dokter die het product had verstrekt, niet wordt vervolgd.

Andy M. (20) moest zich vrijdag voor een resem feiten verantwoorden voor de strafrechter in Turnhout. Nadat zijn moeder de politie had gebeld, werd hij op 23november zieltogend aangetroffen. Hij had een overdosis vloeibare xtc genomen en geprobeerd om zijn polsen over te snijden. Hij werd naar het ziekenhuis in Turnhout gebracht. Toen hij uit de instelling werd ontslagen, stal hij er verdovingsmiddelen en een pincet. Tijdens een huiszoeking trof de politie 234gram cannabis aan onder zijn bed. De speurders vonden eveneens verboden spierversterkende middelen, een verboden wapen en vloeibare xtc.

De zwaarste feiten pleegde hij op zijn toenmalige vriendin. Hij had haar meerdere keren ingespoten met een zwangerschapshormoon. Het meisje was 16 en wilde afvallen. Op haar verzoek werd het product ingespoten. Het parket vorderde twaalf maanden cel, gedeeltelijk met uitstel, en een opname in een instelling om af te kicken van de drugs.
Meester Bart Vosters ontkende de feiten niet, maar wees met een vermanende vinger naar een dokteres uit Schoten. 'Mijn cliënt, een man, kreeg van haar een voorschrift mee. Bovendien verkocht ze in het zwart een doosje voor 200euro aan hem', zei hij. 'Ik vind dat hallucinante praktijken voor iemand die heeft gestudeerd en een medisch beroep uitoefent. Ik hoop dat alsnog stappen tegen haar worden ondernomen.'

Het vonnis valt op 16januari.

Geen opmerkingen: