dinsdag 9 december 2008

Verzet tegen celstraf

Leonardus P. tekende voor de rechtbank in Turnhout verzet aan tegen een gevangenisstraf van achttien maanden. In de achterbouw van zijn tweedehandszaak Whaenzin werd in september een cannabisplantage ontdekt. De vondst gebeurde nadat er brand was uitgebroken.

De brand in de tweedehandszaak op de Grote Baan in Ravels dateert van september 2007. Tijdens de bluswerken, stootte de brandweer in een achterbouw op een professionele cannabisplantage van 1.500 planten. Leonardus P., die het hele pand huurde, werd door de rechter bij verstek veroordeeld tot 18 maanden cel, waarvan negen maanden met uitstel. Zijn advocaat vroeg vrijdag de vrijspraak.
«Mijn cliënt huurde het pand om er een winkel te openen», vertelt meester Bart Vosters. «Uit financiële noodzaak heeft hij een schuur achter het gebouw onderverhuurd. Hij dacht dat het zou gebruikt worden om computers en seksattributen in op te slaan. Mijn cliënt kreeg argwaan toen hij in september stroomkabels aan de buitenkant van de schuur zag hangen. Enkele dagen later is de brand uitgebroken. De huurder van de schuur heeft nooit nog iets van zich laten horen.»
Het openbaar ministerie hecht weinig geloof aan het verhaal van de verdediging en vroeg de rechter om het eerste vonnis te bevestigen. Uitspraak op 2 januari.

Geen opmerkingen: