donderdag 23 oktober 2008

Dieven en medeplichtingen voor rechtbank

Michael S. (23) en Jan S. (23) uit Turnhout verschenen voor de strafrechtbank omdat ze verdacht worden van een zevental diefstallen. Kathleen F. (44) uit Turnhout stond mee terecht omdat ze voor een van de inbraken informatie aan het duo had bezorgd.

De inbraken vonden vorig jaar plaats bij onder meer de bvbaBrebo in Rijkevorsel en bij Theater Stap in Turnhout. Bij Brebo werd de kluis meegenomen en nadien in het kanaal gegooid. De firma vraagt daarvoor een schadevergoeding van 14.000euro. Kathleen F. was actrice bij Theater Stap en had voor de twee andere beklaagden een plannetje getekend waar het geld lag. Daar werd 1.400euro gestolen.
Openbare aanklager Peter Van der Flaas vroeg om voor MichaelS. en JanS. een werkstraf uit te spreken van een aanzienlijk aantal uren. Voor F. vroeg hij een maatschappelijk onderzoek.

'Mijn cliënt heeft de diefstallen gepleegd om zijn schulden te kunnen betalen', zei meester Ellen Geerts over MichaelS. 'Hij had eerst ingebroken in de chalet van zijn vader en dat ging gemakkelijk. Nadien is hij op andere plaatsen gaan stelen. Ik vraag om rekening te houden met zijn blanco strafblad.'

Jan S. had volgens zijn advocate een relatie met een vrouw die veel geld uitgaf.
Meester Bart Vosters zei dat KathleenF. geen profijt heeft gehad aan het feit waaraan ze heeft meegewerkt. 'Haar tussenkomst is heel beperkt. Men had haar gevraagd of er bij Theater Stap iets te rapen viel en daar is misbruik van gemaakt.'

Geen opmerkingen: