donderdag 25 september 2008

Familieleden aangeklaacht voor verkrachting

Zes personen verschenen gisteren voor de strafrechtbank in Turnhout omdat ze verdacht worden van zedenfeiten. De twee minderjarige dochters van een paar uit Rijkevorsel zouden verkracht zijn geweest door hun vader en twee ooms.

Het gaat om de dochters van R.G. (35) en zijn echtgenote J.S. (42) uit Rijkevorsel. Tussen juni 2006 en september 2007 zijn de meisjes, die toen 10 en 12jaar oud waren, meermaals verkracht en betast door hun vader. Hun ooms S.D. (37) uit Turnhout en G.V. (38) uit Brecht worden eveneens beticht van aanranding. Ook een paar uit Brecht, waar de kinderen soms bleven slapen, zat op de beklaagdenbank.

'Het gaat om kindermisbruik in een uiterst marginaal milieu', zei openbare aanklager Peter VanderFlaas. 'De moeder blijft ondanks alles nog altijd de kant van de vader kiezen. Ik vraag om een straf met gedeeltelijk uitstel uit te spreken en een absoluut contactverbod in te stellen.'

Volgens meester Bieke Verhaegen hebben de meisjes psychisch enorm geleden. Ze verblijven momenteel in een tehuis en de advocate vroeg om een voorlopige schadevergoeding toe te kennen.
Meester Bart Vosters vroeg om R.G. te laten begeleiden. 'Mijn cliënt heeft geen structuur in zijn leven en worstelt met een alcoholprobleem. Zowel de maatschappij als hijzelf zijn niet gebaat met een effectieve celstraf.'


Volgens de advocate van J.S. besefte haar cliënte de draagwijdte niet van de dingen die haar man deed.
Vonnis op 8 oktober.

Geen opmerkingen: